iSimangaliso Wetland Park
Door: Rob.
Blijf op de hoogte en volg Rob en Jolanda
06 November 2017 | Zuid-Afrika, Hluhluwe
Dag 13. We hebben weer een buitengewone fraaie dag mogen beleven. Als je de blog volgt zou je gaan denken dat het saai wordt, maar het tegendeel is echter waar. We zijn op aanraden van John het iSimangaliso Wetland park ingereden. Dit park zo lazen wij staat op de lijst van Unesco en terecht. We hebben voor de eerste keer onze eigen game drive gedaan en dat is echt zo gaaf. Een game drive is verslavend, je rijdt hier uren door de natuur, kijkt voortdurend uit naar dieren en dan het moment dat je ze spot. Wow. We hebben dit nu een dag of 6 gedaan en het blijft een avontuur, steeds wisselende landschappen en ook al zie je dezelfde dieren, het is altijd weer anders. Het is met de luipaarden helaas niet gelukt, maar wel de buffel nog een keer gezien, tot op een meter of 15, dit zijn ook imposante beesten en zeker 1 van mijn favorieten. Later nog een hele kudde buffels met veel kalfjes. We zien niet alleen heel veel dieren op het land maar ook zeker in de lucht. Er is hier ook een enorme variëteit aan vogels, vaak met mooie kleuren, maar ook roofvogels. Vanmiddag nog een prachtige visarend in actie gezien, we zagen hoe hij in duikvlucht een vis uit het water trok. Het eindpunt van de drive ligt bij Cape Vidal waar een prachtig strand is en Jolanda nog een duik in Indische Oceaan heeft genomen. Helaas begon het weer wat om te slaan, de zon kroop achter de wolken en het werd een stuk frisser, dus op het gemak weer terug. Keurig op tijd terug voor het boottochtje wat we geboekt hadden. Tijdens het varen een lesje biologie gehad, over ecosystemen, de krokodillen en hoe nijlpaarden leven. De weersomslag zorgde er wel voor dat de krokodillen zich niet lieten zien, maar de nijlpaarden des te meer. Hele families, bijna aandoenlijk en grappig, maar vergis je niet, ze zijn heel gevaarlijk. U snapt het, topdag. Morgen weer een deurtje verder. Wij zeggen mooi bly.